V meste otvoria šampanské na Silvestra tradične ešte pred polnocou

28.12.2011 Humenné

Michalovce/Vranov/Humenné 28. decembra (TASR) - Príchod nového roka bude vo viacerých mestách na Zemplíne sprevádzať kultúrny program a tradičný ohňostroj. V centre Michaloviec sa chystajú otvárať fľaše so šampanským na Silvestra tak ako po minulé roky ešte pred polnocou.
Počas silvestrovského večera bude ľudí na námestí v Humennom zabávať skupina Helenine oči a hudobná produkcia v réžii dídžeja Gabriela. V prvých minútach nového roka 2012 osvetlí oblohu nad mestom tradičný ohňostroj.
Silvestrovská diskotéka a ohňostroj budú súčasťou programu aj vo Vranove nad Topľou. Oslavy príchodu nového roka sa uskutočnia na inom mieste ako po minulé roky, a to pred Mestským domom kultúry so začiatkom o 23.00 h.
Oslavy Silvestra v centre Michaloviec budú spojené s oslavami štátnosti. \"Súčasťou programu bude zapálenie vatry, ohňostroj a príhovor primátora mesta,\" uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Iveta Palečková.
Ako ďalej uviedla, šampanské sa bude v Michalovciach otvárať ešte pred polnocou. V priebehu dňu tu zorganizuje samospráva pred budovou radnice tradičnú súťaž vo vystreľovaní zátky z fliaš šumivého vína na čo najdlhšiu vzdialenosť. Rekordný výstrel spred šiestich rokov v dĺžke 31 metrov sa zatiaľ žiadnemu súťažiacemu prekonať nepodarilo.
Silvester je už tradične spojený aj s organizáciou podujatí zameraných na turistiku. Jedným z nich bude výstup k zrúcaninám stredovekého hradu, ktoré sa týčia nad obcou Brekov v Humenskom okrese. Starosta Peter Mihaľko TASR informoval, že súčasťou turistického sprievodu budú prvý raz v histórii tohto podujatia aj členovia Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska z Humenného.
 

Vyberte región

mark